Freek is one of the most knowledgeable people in the Netherlands when it comes to cross border corporate structures that are fiscally solid and efficient; having met many lawyers over the past 20 years, I’d recommend him.

- Alarik van Doorn

Freek Snel

Freek Snel op LinkedIn

Dr. F.P.J. Snel

Freek Snel (Amsterdam 1967) studeerde Nederlands recht en belastingrecht aan de Universiteit Maastricht. Later volgde hij de post academische opleiding Europese Fiscale Studies van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

In 2005 verdedigde hij in de aula van de Universiteit van Amsterdam zijn proefschrift ‘Van moeders en dochters’.

 

Hij begon in 1994 als belastingadviseur bij Loyens & Volkmaars.
In 1997 en 1998 werkte hij bij Cuatrecasas in Barcelona in het kader van een uitwisselingsproject.
In 2008 stapte hij over naar Houthoff Buruma.
In 2011 richtte hij SNEL Corporate Tax + Law op, kantoorhoudend te Amsterdam.

Hij is redacteur van NDFR, van de onderdelen internationaal belastingrecht en dividendbelasting. Hij geeft gastcolleges vennootschapsbelasting aan de Rijksuniversiteit Groningen en Europees belastingrecht aan Instituto de Empresa in Madrid.
Daarnaast geeft hij geregeld lezingen en heeft hij meer dan 40 publicaties op zijn naam staan. Hij is lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs, de Vereniging voor Belastingwetenschap en de Vereniging voor Internationaal Belastingrecht.

Freek Snel spreekt naast Nederlands en Engels ook Spaans en Portugees.

Zijn vrije tijd besteed hij aan tekenen, schilderen en boetseren, lezen, museumbezoek en koken. Hij is lid van verdienste van Studentenvereniging Circumflex.